در دنیای امروز سطح دانش کاربران بسیار بالا است، بنابراین صرفا تبلیغات باعث نمی شود که کاربران از خدمات و سرویس های شما استقبال کنند حتی اگر بهترین برنامه ریزی و طراحی را برای تبلیغات و بازاریابی اینترنتی انجام داده باشید. تعداد اپلیکیشن های موبایلی مربوط به هر یک از خدمات و سرویسها آنقدر زیاد است که کاربران فقط به دنبال بهترین ها در هر زمینه ای هستند. بنابراین برای موفقیت علاوه بر داشتن یک کمپین تبلیغاتی خوب، باید به تولید و ساخت اپلیکیشن خود نیز توجه کنید.
اصولی ترین روش ساخت اپلیکیشن برای موبایل توسط علم مهندسی نرم افزار ارائه شده است. مراحل طراحی اپلیکیشن موبایل توسط این علم بسیار کارآمد است، اما متاسفانه مورد توجه توسعه دهندگان اپلیکیشن در ایران قرار نگرفته و بسیاری از مشکلات موجود در ساخت و طراحی اپلیکیشن های موبایل، به دلیل بی توجهی به این علم رخ می دهد. به همین منظور در این مقاله قصد داریم به آموزش ساخت اپلیکیشن موبایل با استفاده از اصول مهندسی نرم افزار بپردازیم.
روش ساخت اپلیکیشن برای موبایل از دید مهندسی نرم افزار :
- امکان سنجی : بعد از اینکه ایده ای به ذهنتان رسید، قبل از هر تصمیمی تحقیق کنید که آیا ایده شما قابلیت اجرا و پیاده سازی را دارد یا خیر. همچنین باید موانع موجود را شناسایی کنید و مشخص کنید که آیا قابل رفع شدن هستند یا خیر. در واقع این مرحله باید مشخص کند که ایده شما می تواند به ساخت اپلیکیشن برای موبایل منتهی شود یا خیر.
- تعریف هدف و تبیین نیازمندیها : بعد از اینکه مشخص شد ایده شما قابلیت اجرا دارد، حال باید هدف، هزینه مورد نیاز و نیازمندیهای پیاده سازی ایده خود را تعیین کنید و بر اساس آن برنامه ریزی کنید. این مرحله بسیار با اهمیت است. توصیه می کنیم قبل از هر اقدامی این مرحله را انجام دهید تا در دوره تولید اپلیکیشن، غافلگیر نشوید.
- نظرسنجی : بارزترین خصلت یک اپلیکیشن خوب و باکیفیت، کاربرپسند بودن آن است. پس قبل از شروع به طراحی اپلیکیشن موبایل، مخاطبان هدف خود را مشخص کنید و بعد از آن پرسشنامه ای تهیه کنید و از جامعه هدف خود درخواست کنید که با دقت به آن پاسخ دهند. در واقع این مرحله به شما امکان می دهد که متوجه شوید کاربران چه درخواستها و توقعاتی از اپلیکیشن شما دارند. یک پرسشنامه استاندارد باید هم دارای سوالات چند گزینه ای و هم سوالات تشریحی باشد. علاوه بر آن باید در انتهای پرسشنامه قسمتی را قرار دهید تا کاربران بتوانند پیشنهاداتی در مورد اپلیکیشن به شما ارائه دهند. دقت کنید که در پرسشهای چند گزینه ای باید گزینه ها بصورت استاندارد طراحی شوند. به عنوان مثال اگر گزینه خیلی خوب وجود دارد باید گزینه خیلی بد هم در آن وجود داشته باشد.
- طراحی : در این مرحله شما باید یک شمای کلی از اپلیکشن خود تهیه کنید و پس از آن شروع به ساخت و تولید اپلیکیشن کنید. برای اینکه همه چیز اصولی و درست پیش برود، نیازمند یک تیم متخصص هستید که باید شامل برنامه نویس، طراح گرافیکی، طراح وب، سئوکار (برای بهینه کردن وب سایت)، یک متخصص در حوزه خدمات و سرویس ارائه شده توسط اپلیکیشن باشد. البته تعداد نفرات تیم وابسته به وسعت و بزرگی اپلیکیشن شما دارد. علاوه بر تیم طراحی، شما به یک تیم مجزا در زمینه تحقیق و توسعه نیز نیاز دارید تا بتوانید به درستی تیم طراحی را رهبری و هدایت کنید.
- تست : قبل از انتشار سراسری، شما نیازمند این هستید که گروهی متخصص و همچنین جامعه ای از کاربران هدف خود تعیین کنید تا اپلیکیشن از نظر فنی و تخصصی و عمومی مورد تست و آزمایش قرار بگیرد. با این کار مشکلات و ایرادات مشخص می شود و می توانید آنها را رفع کنید.
- انتشار : پس از پایان مراحل بالا، می توانید اپلیکیشن خود را انتشار عمومی دهید. اما توصیه ما این است که ابتدا آن را برای منطقه ای خاص انتشار دهید و پس از اینکه اطمینان حاصل کردید که می توانید پاسخگوی همه کاربران هدف باشید، انتشار آن را توسعه دهید. مقصود ما توسعه تدریجی است.
گامهای اصولی و اساسی برای طراحی و تولید یک اپلیکیشن گفته شد. تمام این موارد در واقع این پیغام را به ما می دهند که نباید در طراحی، ساخت و عرضه یک اپلیکیشن شتاب کنید و باید صبر و حوصله و برنامه داشته باشید. نکته پایانی اینکه کار شما با انتشار تمام نمی شود بلکه تیم تحقیق و توسعه شما همواره باید فعال باشد و نظرات و پیشنهادات منتقدان و کاربران را دریافت کند و در راستای بهبود اپلیکیشن اقدام کند. اصولا سرویسها و خدماتی مورد توجه قرار می گیرند که کاربران از پاسخگویی و حرفه ای گری مسئولان آن مطمئن شوند و به آنها اعتماد کنند. بنابراین این نکته را هرگز فراموش نکنید. امیدواریم از این آموزش ساخت اپلیکیشن برای موبایل بهره کافی را ببرید و به طور کامل به آن عمل کنید. امیر قمصری همواره منتظر سوالات و نظرات سازنده شما عزیزان همراه است.
- سه شنبه ۱۸ مهر ۰۲ | ۰۹:۰۰
- ۱۱۹ بازديد
- ۱ نظر
روش درست کردن اپلیکیشن موفق به عنوان یک فرآیند چند مرحلهای است که نیازمند برنامهریزی دقیق و دانش فنی است. ابتدا، ایده اصلی برای اپلیکیشن باید به دقت تعیین شود. این شامل تعیین هدف اصلی، مخاطبان هدف، و ویژگیهای اساسی که باید در اپلیکیشن حضور داشته باشند، میشود. سپس، فاز طراحی شامل طراحی رابط کاربری (UI) و تجربه کاربری (UX) صورت میگیرد. این بخش مهم است زیرا رابط کاربری جذاب و کاربرپسند میتواند تأثیر بسزایی در موفقیت اپلیکیشن داشته باشد. سپس، با استفاده از زبانهای برنامهنویسی مانند Java، Kotlin برای اندروید یا Swift برای iOS، بخش برنامهنویسی شروع میشود. در این بخش، کدهای لازم برای پیادهسازی ویژگیها و عملکردهای مورد نیاز برای اپلیکیشن نوشته میشود. در نهایت، پس از توسعه، اپلیکیشن نیازمند تست و ارزیابی کیفیت است تا مطمئن شویم که همه ویژگیها به درستی کار میکنند و از نظر عملکرد و امنیت مشکلی وجود ندارد.
برای موفقیت در این فرآیند، هماهنگی بین تیمهای مختلف نیز بسیار حیاتی است. تیمهای طراحی، توسعه، و تست باید با همکاری و ارتباط مداوم، از ابتدای پروژه تا پایان آن، برای بهبود کیفیت و عملکرد اپلیکیشن کار کنند. همچنین، پس از عرضه اپلیکیشن، پشتیبانی و بهروزرسانی مداوم نیز ضروری است تا اطمینان حاصل شود که اپلیکیشن با محیطها و نیازهای جدید کاربران همگام میماند و همچنین از نظر امنیتی آن را بهروز نگهدارد.